God och lättbakad limpa!

Här kommer ett recept på ett jättegott och lättlagat bröd som jag bakade i julas. Fick receptet vid en julmarknad på skolan i vintras. Då bytte jag ut russinen mot torkade hackade fikon så det blev en lite "juligare" smak på brödet. Skär det i tunna skivor och det är riktigt gott med bara smör och lite ost på. Frys in det som inte går åt.
 
Till 1 limpa behöver du:
 
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl solroskärnor
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl fil
1 dl lingonsylt
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en avlång brödform ca 1,5 l. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner fil och lingonsylt, det blir en lös deg. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 1 timme. Receptet går utmärkt att dubbla eller tredubbla. Smidigt att göra mycket när man ändå håller på ju och kan vara en bra present när man går bort också?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback