Nyttig kladdkaka!

Gjorde den här tårtan igår till syrran med familj som var över på middag. Fick den första gången hos barnens kusiner och gillade den skarpt! Att den är nyttig dessutom gör ju inte saken sämre! Till varmrätt åt vi fylld lövbiff på italienskt vis, recept kommer!

Här kommer först receptet till tårtan!

Kladdkaka (raw food)

3,5 dl mandelmjöl
en nypa salt
10 färska dadlar(pilla ur kärnorna först!)
1 dl kakao
0,5 tsk vaniljessens
4 msk vatten

Mixa bara ihop alla ingredienser och tryck ut i en form med löstagbar kant, låt stå i kylen i ett par timmar helst. Bred sedan på följande chokladmousse:

Chokladmousse (raw food)

5 färska dadlar(kom ihåg kärnorna!)
2 msk agavesirap
2 tsk kokosolja (går bra med kokosfett och kan även uteslutas)
1 tsk vaniljessens
1 avokado
1,5 dl kakao

Låt dadlarna ligga i blöt i lite varmt vatten i 10 min innan du mixar ihop allt. Bred moussen över kakan och dekorera med färska bär, jag serverade färsk, tärnad mango vid sidan av också! En klick vispgrädde till är ju inte helt fel fast inte så rawfood kanske...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback