Smaskig aubergine- och mozzarellagratäng!

Det här åt vi i söndags tillsammans med ugnsbakad laxfilé, men det går precis lika bra att äta endast gratängen med en sallad till! Blev inspirerad av Malena Ivarsson i "Halv åtta hos mig" där hon gjorde en variant av denna!
 
Du behöver:
ca 1 kg auberginer
olivolja
1 kg tomater eller 2 burkar krossade (gärna Mutti, godast) eller blanda!
soltorkade tomater
vitlök
kapris, om man vill
Pesto arrabiata, ca 2 rågade tsk, finns på ICA
lite vitt vin
mozzarella, minst 3 st  125 g
parmesan
basilika till garnering
salt o svartpeppar
 
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Finhacka vitlök, kapris och fräs lite lätt i olivolja i en kastrull. Grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull, eller häll i krosstomaterna från burkarna tillsammans med hackade soltorkade tomater. Tillsätt peston och salta o peppra lite och häll på lite vitt vin. Låt stå och småputtra utan lock medans du gör resten.
Skala och skiva auberginen i ca centimetertjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över lite olivolja och salta och kör i ugnen i ca 20 min tills de får lite färg och blir lite mjuka.
Lägg sedan auberginen i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och lägg på mozzarella i tjocka bitar och riv över parmesan. Sedan in i ugnen i ca 40 min. Titta till den ibland. Lägg på basilikablad innan severing! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback