Kakor med kanel, torkade blåbär och pumpafrön

Väldigt goda små kakor som man också kan strössla över desserter! Inte så vackra men ack så goda...
Så här gör du:

100 gram smör, rumsvarmt
1,25 dl sukrin gold
1 ägg
1,5 tsk kanel
1,5 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
0,75 dl pumpafrön 
35 gram torkade blåbär
2 nypor flingsalt
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker, och tillsätt ägget.
2. Rör ned de övriga ingredienserna. 
3. Klicka ut matskedsstora kulor av smeten på plåtar klädda med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. 
5. Låt kakorna svalna på en bricka. Förvara dem i en lufttät burk. De går givetvis bra att frysa.



Finfrukost på kvinnodagen!


KOKOSPANNKAKOR
ca 10 st

4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
En nypa salt
1 msk sukrin
1 tsk bakpulver

Vispa ihop o låt svälla 10 min. Grädda o servera med färska bär o tex kokosgrädde blandat med turkisk grädde o lite vaniljpulver!



Egen sushi!

Gjorde sushi ikväll! Fyllde med gurka avokado, paprika, wasabi och lax! Å ris förstås;)


Några matbilder från Paris!











Supergod och "nyttig" citronkaka!

Supergod citronkaka!
Utan socker och vitt mjöl!

175 g smält smör
2 ägg
3 dl sukrin
1 msk fiberhusk
rivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
2 dl mandelmjöl
Pofiber och smör till formen
Garnering:
Sukrin melis

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en rund sockerkakasform, jag använder pofiber istället för ströbröd.Tvätta/gnugga citronen noga i vinäger. Vinäger tar bort eventuella bakterier och kemikalier. Tvätta den sen i vatten. Riv skalet smått. Blanda ner ägg socker, citronskal och saft i det smälta avsvalnade smöret. Mandelmjölet ska i sist. Häll smeten i formen och grädda ca 30 (45) minuter längst ner i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. När kakan svalnat, pudra över sukrin melis och servera med vispad grädde.